More than
work…

Even though the work on Breeze takes a long time
and without any doubt has filled more than a month so far, we have done some other things
too. We hiked up the Fautau´a Valley to
the waterfall. After a couple of hour’s easy hiking we took a refreshing bath
in the pool. So good, so cool, so what?! Ella spotted an eel swimming with us!
It was a bit shy, but also curious, and hungry. We got up from the water, and
fed what we considered a pretty big eel, with some small pieces of baguette .
Then, as quick as a lightning, came the BIG eel, chased the first one away and
after a while ate what we gave him. Big eel, that is thick as a man’s arm and
almost as long as Ella. Had we seen the eels in the water before we went
swimming I doubt we would have jumped in. Fish and sharks in the ocean are
different, and maybe it is true that eels eat anything and would try some human
flesh if possible….

Även fast jobbet på Breeze tar lång tid och utan tvivel har fyllt mer än en månad än så länge, så har vi gjort några andra saker också. Vi vandrade upp till vattenfallet i Fautau´a. Efter ett par timmars lätt vandring kom vi fram vattenfallets pool och tog ett uppfriskande bad i färskavatten. Så skönt, så kallt, så vad?! Ella fick se en ål simmade i samma pool som vi! Den var lite skygg, men också nyfiken, och hungrig. Vi gick snabbt upp från vattnet och provade istället att mata, vad vi tyckte var en stor ål, med baguette. Då, kvickt som en blixt, kom den STORA ålen och jagade iväg den första, den stora var lite trögbjuden i början men åt sen av det vi bjöd på. Och vad vi tycker är en stor ål, är en ål som är tjock som en mansarm och nästan lika lång som Ella. Hade vi sett ålarna i vattnet innan badet är det tveksamt om vi hade hoppat i. Fiskar och hajar i havet är annorlunda, och vem vet, det kanske är sant att ålar äter vad som helst och skulle prova lite färskt människokött om det vore möjligt….

We tried to get tickets for the UEFA world cup
beach soccer but they were all sold out, at all the games. We could watch it,
with other visitors and locals, on TV at a restaurant instead. All schools (but
not the one on Breeze) were closed for two weeks when the games were held. The
whole Paofai Garden in Papeete was all set up for the games. Tahiti was really
good at beach soccer. They got to the semi final
J

Vi försökte få tag på biljetter till VM i beach-fotboll men
de var helt slutsålda, det fanns inte en enda biljett till en enda match. Vi
fick titta på matcherna på restaurang-tv tillsammans med andra turister och
lokalbor istället. Det måste ha varit en ganska stor grej för Tahiti att få
hålla i beachfotbollen, alla skolor (utom vår på Breeze) var stängda i två
veckor och hela Paofai-parken i Papeete var riggad för fotbollen, deras
sponsorer och andra stånd. Tahiti var riktigt bra på beachfotboll. De kom till
semifinal J

So, Tahiti has been work, hike, friends,
festivities but also Earth, Wind and Fire and a concert. The old band still
plays! (Truth though; the band has only one of the original members, the other twelve
are “new”.) The concert was sold out and it was even audience on the streets and the balconies around the Mayors Garden. The bandplayed some golden oldies and some solos, and yes, they played really good, really professional. The audience was mixed and Ella was for sure the youngest. Not her music though, she recognized only one song; September (another truth; merely because we played it on Breeze the day before the concert).

Ok, så Tahiti har varit arbete, vandringar, vänner, festligheter men också Earth, Wind and Fire-konsert. Det gamla bandet spelar fortfarande! (Men om sanningen ska fram så är det bara en gammal originalmedlem kvar, de andra tolv är “nya”.) Konserten var utsåld och det var t o m publik på gatorna och på balkongerna runt stadsträdgården. Bandet spelade både gamla godingar och solon, och visst spelade de bra, verkligen professionellt. Publiken var blandad och Ella var absolut den yngsta. Inte hennes musiksmak dock, hon kände bara igen en låt: September (en till sanning: det var bara för att vi spelat den på Breeze dagen innan konserten).